Arcfiatalítás sikeresen
Arcfiatalítás,  Arckezelés

Arcfiatalítás saját zsírszövet átültetéssel

Mi a saját zsírral való feltöltés?

A saját zsírral való feltöltés manapság az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb arcfiatalító beavatkozás, egy természetes módszer. Az orvos – esztétikai eljárás során, (mely egy minimál invazív eljárás – tehát nem alkalmaznak se szikét, se altatást, kizárólag csak szúrást) a páciens saját zsírsejtjeit ültetik át a teste másik volumenhiányos, ráncos területeire. Pl : szemüreg, orca, fenék, kézfej, mell, csípő

Ehhez a beavatkozáshoz, nincs szükség nagy mennyiségű zsírra, elegendő csak 10–30 ml zsírmennyiség eltávolítása.

Hogyan történik a beavatkozás?

A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel kezdődik, ahol legtöbbször az átültetni kívánt zsírszövetet a páciens csípő tájékáról szívják le. Eltávolítják a zsírsejteket, úgy, hogy lehetőleg kis mértékben sérüljenek, mert az eredmény eléréséhez szükség van sértetlen zsírsejtekre.

Egy zárt rendszerben megtisztítják a leszívott zsírsejteket, ezután átszűrik, és olyan formába hozzák, mely átültetésre alkalmas. Ezután a fecskendőben lévő zsírsejteket szúrás segítségével a kezelendő területre juttatják (mely őssejtekben gazdag), végezetül pedig eloszlatják.

A beavatkozás allergiás reakciótól mentes. Teljesen természetes anyagok használatával történik, műtéti metszés nélkül. Fiatal, érett őssejteket ültetnek át az új helyre, ahol a saját zsír pótolja a volument, és emellett egy regenerációs folyamatot indít be. Az őssejtek (mezenchimális sejtek) képesek korlátlanul fenntartani magukat sejtosztódással, ezáltal meg is újulnak, és más szövetek és sejtek létrehozásában is szerepet játszanak. Képesek teljesen új elasztin rostokat, hyaluronsavat, kollagént képezni. Ezek hatására a kezelt területet megfiatalítja és megfeszíti.

Mi a teendő a zsírszövet átültetés után?

Nagyon fontos, hogy a beavatkozás után a kezelt felületet védeni, óvni kell a dörzsöléstől, masszázstól és a gesztikulációtól. Kerülni kell a szolárium, szauna használatát minimum 1 hónapig. Nem szabad kozmetikai kezeléseket, egyéb orvos–esztétikai beavatkozásokat igénybe venni. A zsírátültetés előtt és után minimum 2,5 liter kizárólag cukormentes folyadékot kell fogyasztani.

Mi a beavatkozás előnye?

A beavatkozás gyors, mindössze 40-50 percet vesz igénybe. Azonnali, szép, fiatalos, látványos eredménnyel jár. Rendkívül természetes eredményt érhetünk el vele, hiszen saját zsír révén nincs mesterséges, külsőleg bevitt kémiai töltőanyag használata. Az arcot teltebbé, kisimultabbá teszi. Hatása hosszabb, tartósabb. A kezelés után rögtön visszatérhet a páciens a napi életvitelhez, tevékenységhez.

Van-e kockázata a beavatkozásnak?

A beavatkozásnál allergiás reakció nem fordulhat elő, hiszen a szervezet saját anyagát helyezik át az arcba. Ritka az olyan eset, amikor bármilyen szövődmény, komplikáció kialakul. Az átültetés után a kezelt területen duzzanat, esetleg kisebb bevérzés kialakulhat, de ezek csak pár napig láthatóak, és hűtéssel vagy krém segítségével felgyorsítható a gyógyulás.

Kinek javasoljuk?

A saját zsírral történő arcfiatalítás ideális lehet mindazoknak számára, akiknek fontos a természetes kisugárzás, illetve gyorsan szeretnének éveket fiatalodni bármilyen idegen anyag felhasználása nélkül.

Mennyibe kerül?

Egy kezelés ára kb. 300 000 – 600 000 Ft között mozog, mely függ a bőr állapotától és a kezelendő terület nagyságától is.