Belkyra toka kezelés
Arcfiatalítás,  Arckezelés

Belkyra kezelés (toka)

Általánosságban elmondható, hogy az emberek 73% – át nagyon zavarja a tokája, az áll alatt jelentkező zsírlerakódás.

Ennek megoldása a Belkyra zsírbontó kezelés (intralipoterápia), mely az áll alatti kontúr injekcióval történő javítására, a zsírlerakódás eltávolítására, a toka méretének csökkentésére szolgál, műtét nélküli eljárásban, amelyet plasztikai sebész végez.

Mi a tokakezelés lényege?

Eddig általában a toka kezelése zsírleszívással, plasztikával vagy zsírfagyasztással történt, amelyek mind műtéti eljárások voltak, számtalan lehetséges mellékhatással és szövődménnyel, valamint előre meghatározott gyógyulási idővel. A Belkyra azonban az első olyan kezelés, amely nem sebészeti beavatkozás. A kezelés lényege, hogy injekciót (melynek hatóanyaga a dezoxikólsav) juttatnak az áll alatti zsírsejtekbe, a hatóanyag károsítja – először roncsolja, majd lebontja – a felesleges zsírsejteket. A zsírsejtek ennek következtében nem tudnak felhalmozni, raktározódni. A sejttörmeléket és a zsírokat pedig a kezelt területről a falósejtek eltüntetik, és a lebomlott zsír a nyirokrendszeren keresztül idővel távozik a szervezetből.

Miért válasszuk a Belkyra kezelést, és mi az eredménye?

A Belkyra egy olyan zsírbontó készítmény, mely az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal által jóváhagyott. Hatása tartós, hatékonyan eltünteti a felhalmozódott zsírt (az áll alatt), sebészeti beavatkozás nélkül. A beavatkozás után nincsenek műtéti hegek, se hosszantartó véraláfutás. A kezelés eredményeként a páciensek fiatalabbnak és boldogabbnak érzik magukat, amellett hogy javul az önértékelésük is, kevésbé érzik magukat teltnek és idegesnek.

Kinek ajánlott ez a beavatkozás?

A Belkyra kezelést minden olyan ember igénybe veheti, aki nem elégedett a nyakával, az álla kontúrjával. Annak, aki csökkentené a tokája méretét illetve teltebb, kövérebb érzésük van a tokájuk miatt. Aki látványos eredményt szeretne elérni műtét vagy zsírleszívás nélkül.

Hány kezelés szükséges?

6–8 héten belül már látható az első kezelés eredménye is. Érdemes megismételni az ezt követő kezelést 14 héten belül. A beavatkozásokat 1 hónap különbséggel lehet ismételni.

Egy kezelés kb. 15–20 percig tart. Az injekciót szükséges többször megismételni. Attól függ a kezelések száma, hogy hogyan oszlik meg a zsír az áll alatt, illetve a páciensnek mi a célja. Ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük általában 2-6 kezelés javasolt.

Van-e mellékhatása a kezelésnek?

A kezelés nem műtéti eljárás, azonban okozhat súlyos mellékhatásokat. Maga az eljárás és a szúrás nem jár fájdalommal, de a beinjektált anyag csíphet. Előfordulhat nyelési nehézség, állkapocs idegsérülés, arcizom gyengeség. Az állkapocs sérülése általában 40 nap után, míg a nyelési probléma 3 nap után rendeződik. A leggyakoribb mellékhatások közé tartozik a fájdalom, duzzanat, zsibbadás és a bőrpír. A kellemetlen tüneteket jegelés segítheti, de pár nap után általában elmúlnak. A kezelés legsúlyosabb mellékhatása – ha nem szakember végzi – a necrosis (sejtelhalás), és az artériás necrosis és a bőr fekélyesedése, mely ha egyszer előfordul, tilos többször ezt a kezelést alkalmazni.

Mennyibe kerül a kezelés?

Egy kezelés ára kb. 150 000 Ft-ba került / alkalom, klinikától függően.