Arcfiatalítás lézerrel
Arcfiatalítás,  Arckezelés

Arcfiatalítás lézerrel

A lézerrel történő arcfiatalítás napjaink egyik legfejlettebb noninvazív (műtét nélküli) eljárásai közé tartozik, amelynek egyik legfontosabb ismérve, hogy bármilyen bőrtípusra alkalmazható, semmilyen fájdalommal nem jár, nem kell számolni jelentős felépülési idővel, nincs érzéstelenítés, nincs tű és vágás.

Kinek ajánlott?

Ez az eljárás leginkább azoknak ajánlott, akik a kisebb ráncaiktól szeretnének búcsút venni, illetve akiknek pigment foltjaik vagy aknés hegeik vannak.

Mit tud a lézer?

A gyógyászatban a lézersugarat két formában használják. Egyik formája a keménylézer, amelyet sebészeti lézernek is neveznek, másik formája a lágylézer, amit hideglézernek (angolul: soft) is hívnak. A két típus között az a különbség, hogy a keménylézer nagy energiájú fény, amely műtéteknél vágásra alkalmas. Ezzel szemben a lágylézer egy nagyon kis energiával rendelkező infravörös fény (0,5 – 500mW), elváltozást a bőrön nem okoz, vágásra nem alkalmas. Viszont a bőr sejtjeiben nehezen meginduló biokémiai folyamatokat indít el, amelynek hatása, hogy a sejtek eredeti funkciója visszaáll. Mindez pedig úgy történik, hogy a lézer a hő hatására összehúzza a bőr alatti kötőszövetet, és előidézi a kollagén és elasztikus rostok termelődését. Ez azt eredményezi, hogy új sejtek képződnek, a kötőszöveti réteg tömörebbé válik, és rugalmasabb lesz. Emellett átalakítja a szubkután (bőr alatti rétegeket), növeli a kapilláris rendszer (ér- és nyirokrendszer) áteresztőképességét, valamint az érrendszert tonizálja.

Milyen formái vannak?

A lézeres kezelésnek több formája ismert. A legalapvetőbb a soft lézeres kezelés, amely a bőr szöveteinek anyagcsere folyamatára hat, és amely kezelés kb. 10 alkalmas ismétlésből áll. A második formája a fotorejuvenációs kezelés, amelyet 5-10 alkalommal végeznek egy kezelés alatt. Harmadik formája a finomhámlasztás, míg negyedik formája a mélyhámlasztás, ahol már a bőr mélyebb rétegeibe hatol be a lézer. Ezt a lézeres mélyhámlasztást nevezzük tulajdonképpen lézeres arcfiatalításnak, amely során széndioxid frakcionált lézert használnak.

A lézeres kezelést nemcsak az arcon, hanem a nyakon, dekoltázsban és a kézfejen is el lehet végezni, és már egy kezeléstől látványos eredményeket lehet elérni.

A lézeres eljárás lényege, hogy hosszú távon fejti ki hatását, és más bőrfiatalító módszerrel együtt alkalmazható.

Milyen előnyei vannak?

A lézerrel történő arcfiatalításnak rengeteg pozitív hatása van. Fájdalommentesen és érintésmentesen végezhető, így nem okoz sérülést. Nem allergizál, nincs sugár vagy elektromos veszély. Nincs mellékhatása. A kívánt eredmény eléréséhez többször is ismételhető (3-4 alkalommal), illetve az eredmény fenntartása érdekében évente egyszer javasolt a beavatkozás megismétlése.

Milyen hátrányai vannak?

Mint minden beavatkozásnak, a lézeres arcfiatalításnak is lehetnek mellékhatásai. A kezelés után a bőr kipirosodik, duzzadttá válik, amely egy pár napig tart, majd kb. a harmadik naptól elkezd hámlani. Az arcbőr érzékennyé válhat, és a kezelés hőhatása miatt esetleg fájdalommal is járhat. Előfordulhat a bakteriális felülfertőződés a gyógyulási időszak alatt, illetve kisebb hegesedések is megjelenhetnek az arcon.

Árai

A teljes arcra kiterjedő lézeres arcfiatalítás ára magán bőrgyógyászati klinikán, orvos által végzett beavatkozással 180 – 200 000 Ft körül mozog, mely egy alkalmat jelent, és melynek javasolt megismétlési ideje 3 év.