Rádiófrekvenciás arcfiatalítás
Arcfiatalítás,  Arckezelés

Rádiófrekvenciás arcfiatalítás

Mit jelent a rádiófrekvenciás arcfiatalítás?

Ahogy az emberek öregszenek, az életkor előre haladtával és a fénykárosodás miatt megnyúlnak a kollagén és elasztin rostok. Ennek az a következménye, hogy a bőr veszít feszességéből. Ennek megoldására az egyik ismert módszer a rádiófrekvenciás kezelés használata, amely nem más, mint elektromos áram juttatása – elektródákon keresztül – a testbe. A kozmetikában ezt a módszert alakformálásra, zsírbontásra, arcbőr feszesítésére, narancsbőr kezelésére, dekoltázs feszesítésére és bőrszépítésre használják.

A bőrfeszesítés működési elve – mely a rádiófrekvenciás technológián alapul – az, hogy a bőr kollagénnel átszőtt, mélyebb kötőszöveti rétegét a közvetített energia képes átépíteni. Mindezt anélkül, hogy bármilyen érezhető vagy látható sérülést okozna a bőr felületén.

Hogyan zajlik a kezelés?  

A kozmetikai készülékek, melyek rádiófrekvenciával működnek, olyan elektromágneses hullámokat hoznak létre, ahol impulzusok hatására egymáshoz ütköznek a szöveteket alkotó molekulák, és mindez következtében hőenergia keletkezik. Az energiát a bőrbe ez a rádiófrekvenciás kezelőfej teljes mértékben fájdalommentesen juttatja be, a bőralját és az irhát egyenletesen felmelegíti. A bőrfelület nem melegszik fel, hiszen elsősorban a kollagén rostokat melegíti a rádióhullámú energia. Ennek a hő bevitelnek az a következménye, hogy a kollagén rostok összehúzódnak, a kötőszövet megszilárdul, és azonnal feszesebb, rugalmasabb és élettel teli bőr jön létre.

A kezelés után nem javasolt az újabb hőhatással járó tevékenység végzése (pl. napozás, szoláriumozás, szaunázás, sporttevékenység), illetve szintén kerülendő a sminkelés. Ajánlott viszont a hidratáló krémek használata, illetve a fokozott folyadékbevitelre való odafigyelés.

Mi az eredménye és az előnye a kezelésnek?

Az eljárást másnéven kés nélküli ráncfelvarrásnak nevezik. Hiszen ez a kezelés fájdalommentesen érhető el. Szinte azonnal látható eredményt érhetünk el vele, annak köszönhetően, hogy a fibroblasztok aktiválódnak, ezáltal termelődnek a sokkal rugalmasabb kollagén rostok. Ennek eredményeként csökken a mimikai rácok mélysége és egy feszesebb, fiatalosabb, rugalmasabb bőrfelület jön létre.

Számos előnye van ennek a folyamatnak. A rádiófrekvenciás hőhatás, amellett ahogy a kollagén rostokat stimulálja, élénkíti az anyagcsere folyamatot, és képes a sejtek aktivitását is növelni. Szerepet játszik a vér és nyirok keringés fokozásában és a lerakódott méreganyagok kiürítésében. Mindez pedig azzal jár, hogy az arcbőrön kisimulnak a ráncok és a mimikai vonalak, feszesebb és rugalmasabb lesz a bőr, illetve megszűnik petyhüdtsége.

Milyen rendszerességgel érdemes a kezelést igénybe venni?

Ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást, célszerű heti rendszerességgel igénybe venni. Arcfiatalításhoz kúraszerűen 6-8 alkalomból álló kezelés javasolt. Ez az eredmény akár 4-5 hónapon keresztül is kitarthat, azonban ahhoz, hogy ezt az állapotot képesek legyünk fenntartani, ajánlott 1-2 havonta megismételni akár csak 1-1 alkalommal.

Mikor nem szabad a kezelést igénybe venni?

Azok a páciensek nem vehetik igénybe, akik rákos betegek, pacemakert, vagy belső defibrillátort viselnek. A kezelt területen bőrbetegség, vagy fertőzés van (pl : herpesz, ekcéma, égési sérülés). Szintén kizáró ok lehet, ha valaki AIDS, HIV megbetegedett, daganatos vagy epilepsziás. 18 éves kor alatt sem vehető igénybe, sem terhesen sem szoptatás esetén.

Mennyibe kerül?

Egy kezelés már 8000 Ft-tól igénybe vehető / alkalom.