Mezoterápiás arckezelés
Arcfiatalítás,  Arckezelés

Arcfiatalítás mezoterápiávaé

Mit jelent a mezoterápia?

A mezoterápia egy olyan orvos–esztétikai eljárás, melynek bőrfeszesítő és bőrfiatalító hatása is van. Az eljárás során különböző hatóanyagokat (antioxidáns anyagok, ásványi anyagok, vitaminok) juttatnak a bőr különböző rétegeibe. Ez megvalósítható tűvel és tű nélkül is (elektropoézis.) Általánosan elmondható, hogy napjaink leghatékonyabb és legkorszerűbb hatóanyagbejuttatási módszere. A mezoterápia mint kozmetikai kezelés egyaránt alkalmas hajhullás kezelésére, arcfiatalításra és zsírbontásra is. Segíteni tud májfoltos vagy petyhüdt bőrre, pórusokra, hegekre illetve bőr halványításra.

Hogy zajlik a kezelés?

Egy mezoterápiás kezelés egyszerű, gyors, enyhe fájdalommal, de annál nyilvánvalóbb eredménnyel járó kozmetikai kezelés. Első lépésként egy személyes konzultáció során a szakemberek felmérik, hogy milyen a bőr állapota, és e szerint választják ki  a mezoterápiás ampullákat vagy szérumot. Ezután a páciens pontos tájékoztatást kap a kezelés menetéről.

A kezelendő bőrfelület alapos fertőtlenítésre kerül, majd ezután érzéstelenítő krémmel érzéstelenítik, (amennyiben a vendég kéri). Az érzéstelenítés 15–20 percet vesz igénybe. Ezt követően mikro tűk segítségével bejuttatják a mezoterápiás anyagokat. A kezelt területre a kezelés végén hűsítő, nyugtató maszkot helyeznek a bőr megnyugtatása céljából.

A kezelést kellő körültekintéssel, szakemberek végzik, higiéniás előírások mellett.

Mi az a mezopen?

A mezopen egy olyan készülék, melynek 12 vagy 36 tűs kezelőfeje van. Ezek a kezelőfejek mikro sérüléseket okoznak az arcbőrön, melyek alig láthatóak. 1 másodperc alatt kb. 600 tűszúrás aktív hatóanyag kerül a bőr alá.

Mi a kezelés eredménye?

A kezelés eredménye igen sokszínűnek mondható, hiszen amellett hogy a bőr minőségét javítja, elősegíti a kollagén és elasztin termelődését a bőrfeszesítés érdekében. Az arcfiatalító kezelés által a bőr megfiatalodik, a bőr egészségesebb, puhább, simább lesz.

Van- e mellékhatása?

A kezelésnek mellékhatása nincs, nem hagy maga után heget. Ritkán előfordulhat, hogy enyhe bőrpír megjelenik, de a tünetek gyorsan, másnapra elmúlnak. Fontos teendő a mezoterápiás kezelés után, hogy a kezelt területet érdemes fényvédővel bekenni, illetve kerülni kell a szolárium, a szauna használatát és a napozást.

Mikor nem alkalmazható a kezelés?

Kortól függetlenül alkalmazható, azonban van néhány eset, mikor nem. Ilyen például: a bőr aktív fertőzéseinek jelenléte, herpesz, véralvadásgátló gyógyszer szedése, cukorbetegség, terhesség és szoptatás alatt, autoimmun és lázas betegségek esetében.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést és mennyibe kerül?

A kezelés biztonságos, gyakran ismételhető. Érdemes kúraszerűen alkalmazni, hiszen már pár alkalom után változást vehetünk észre. Látványos eredményt 4–5 mezoterápiás kezeléssel érhetünk el. Bőrtípustól függően a kezelést 2–4 hetente végzik el, egy kezelés időtartama pedig kb. 30–40 percet vesz igénybe.

Alkalmanként 15 000 – 30 000 között van az ára, mindez függ a kezelt területtől és az anyagtól.